3 200+ spokojných zákazníkov

Ako na opuchnuté oči?

Ako na opuchnuté oči?

Oči sú tým, čo ná na ostatných ľuďoch okamžite upúta a sú tiež časťou tváre, ktorá dokáže rýchlo prezradiť náš vek. V prípade, že sa o očné okolie dostatočne nestaráte, môžete dokonca vyzerať podstatne starší než ste. Ako sa zbaviť opuchnutých oči, vrások pod očami a kruhov pod očami?

Prečo očné okolie vyžaduje zvýšenú starostlivosť?

Koža v oblasti očí je omnoho citlivejšia než zvyšok tváre. Na predčasnom starnutí očného okolia sa podieľa hneď niekoľko faktorov. Pokožka okolo očí sa jednoducho dehydratuje, je veľmi tenká a k vzniku vrások tiež napomáhajú svaly, počas dňa totiž mrkneme zhruba 10 000 krát, čo sa na pleti musí prejaviť.


Vedeli ste?

Pokožka v oblasti očí je podstatne tenšia než na zvyšku tváre. Jej hrúbka je len 0,1 mm, takže je veľmi náchylná na prejavy starnutia.


Opuchnuté oči a kruhy pod očami

Okrem toho, že má očné okolie sklony k vzniku vrások, je tiež veľmi náchylné na opuchy. Podkožie je totiž pod očami riedke a jednoducho nasáva vodu, čím vznikajú opuchnuté oči. Opuchnuté oči sú nepríjemné a neestetické. Často sa objavujú hneď po prebudení alebo v priebehu dňa plného stresu. Obvykle ich naviac sprevádza začervenanie, pálenie alebo tmavé kruhy pod očami. Keď totiž starneme, pokožka sa stenčuje a nedostatočný objem pod očami v spojení s opuchnutím utvára nevzhľadný tmavý tieň.

Ako bojovať s opuchnutými očami, kruhmi pod očami a vráskami?

Dobrou správou je, že sa s opuchnutými očami ani kruhmi pod očami nemusíte zmieriť. Podľa jednej zo štúdií totiž dokážu kruhy pod očami spojené s opuchnutím redukovať kvalitné očné krémy. Odborníci radia ideálne voliť také, ktoré obsahujú kyselinu hyalurónovú, ktorá je telu vlastná a má na očné okolie blahodárne účinky.

TIP: Očný krém Anti Wrinkle Eye Cream

Nielen kyselinu hyalurónovú, ale tiež rad ďalších účinných aktívnych látok obsahuje očný krém Anti Wrinkle Eye Cream, ktorý redukuje vrásky o viac než 30 % a sľubuje žiarivý a mladistvý vzhľad očí. V zložení krému nájdete tiež látku Snap-8, ktorá je bezbolestnou alternatívou botoxu, kinetín spomaľujúci proces starnutia a vitamín E, ktorý chráni pleť proti voľným radikálom. Neoddeliteľnou súčasťou krému je tiež jojobový olej, ten sa stará o to, aby bola pleť upokojená a revitalizovaná.

Kedy začať používať očné krémy?

Rad žien, ale tiež mužov si pokladá otázku, kedy začať používať očné krémy. Odpoveď znie: Vždy radšej skôr, než neskôr. Pokožka totiž podľa vedcov začína starnúť už v 20 rokoch, takže je namieste začať používať produkty na očné okolie už okolo 20 rokov, a to aj pokiaľ vás žiadne problémy netrápia. Sú totiž skvelou prevenciou proti prejavom starnutia.

Záver

Očné okolie vyžaduje našu zvýšenú pozornosť. Pokiaľ chcete, aby oblasť okolo očí pôsobila mladistvo a rozžiarene, doprajte si kvalitný spánok, dbajte na zdravý životný štýl a pravidelný pitný režim a v neposlednom rade používajte očnú kozmetiku, ktorá sľubuje viditeľné výsledky.

Sledujte nás na Instagramu

Co hledáte?

Váš košík